Základní škola a Mateřská škola Zátor
Základní škola a Mateřská škola Zátorpříspěvková organizace

2018/2019

Netradiční OH – tentokrát v Branticích

Netradiční OH – tentokrát v Branticích

Datum: 24. 5. 2019

Už pátý rok se úspěšně účastníme netradičního sportování školních družin. Soutěž tentokrát uspořádala ŠD v Branticích. Tématem byl život na farmě. A že jsme z vesnice, vedli jsme si výborně.

Výstava lepených modelů

Výstava lepených modelů

Datum: 23. 5. 2019

Výstava lepených modelů 23.5. Historicky první výstava lepených modelů se uskutečnila v těchto dnech. Díky zálibě našeho pana asistenta Mgr. Martina Suchánka vznikla v družině malá skupinka nadšenců, kteří propadli této zálibě. A první modely jsou na světě!

Jízda zručnosti

Jízda zručnosti

Datum: 22. 5. 2019

Jízda zručnosti 22. 5. Počasí nám tentokrát moc nepřálo, a tak jsme akci uskutečnili v tělocvičně. To však vůbec neubralo na atraktivitě soutěže.

Oslava Dne matek

Oslava Dne matek

Datum: 16. 5. 2019

2. oddělení ŠD pozvalo maminky na prožitkové odpoledne. Písničky i básničky potěšily všechny maminky. Společné hry všechny rozesmály a u dobré kávy a čaje moc chutnaly muffiny, které děti pro maminky napekly. Setkání vyvrcholilo předáním dárků s přáním všeho nejlepšího.

Svátek matek

Svátek matek

Datum: 14. 5. 2019

14. 5. 2019 Maminky našich dětí nebyly ani tento rok bez dárečku. A tak se vyráběla srdíčka, přání, lampičky, zápichy. Aspoň tak jim děti poděkovaly za péči a lásku.

Skorotriatlon

Datum: 23. 4. 2019

Jarní počasí nás vytáhlo ven sportovat. Běželo se jako o závod, s plněním disciplín, kde bylo možné schytat pár trestných bodů. To však nikomu nevzalo chuť závodit. Zvlášť, když se závodníci těšili na slíbené medaile.

Koncertík v družině

Koncertík v družině

Datum: 29. 3. 2019

Každoročně se na jaře těšíme na odpoledne plné hudby. Většinou se předvedou děti z kroužku hry na klavír, kytaru a flétnu. Letos jsme si pozvali nadějnou mladou zpěvačku Julii Vaculíkovou. Zazpívala nám část svého repertoáru a pak jsme si zazpívali společně. Bylo to velmi milé odpoledne.

Měsíc Knihy

Měsíc Knihy

Datum: 29. 3. 2019

29.3. Březen – měsíc knihy Každoročně je březen ve školní družině ve znamení knih. A tak jsme četli, malovali, vyprávěli a prohlíželi. Hlavním tématem byla naše oblíbená kniha. Nezapomněli jsme se podívat na nové tituly v knihovně. Pěknou soutěž připravila děvčata z 9. třídy pro naše nejmenší. Kniha

Tvoříme z vlny 1

Tvoříme z vlny

Datum: 20. 3. 2019

Malé děti tvoří nejčastěji z papíru. Zkusili už i přírodní materiály, textil, pěnovou hmotu a drátky. Tentokrát to byla vlna. Klubíčka veselých barev byla ten den všude. Na stole, pod stolem, na koberci i na parapetu. Ale výrobky pak stály za to!

Fantazii se meze nekladou

Fantazii se meze nekladou

Datum: 16. 3. 2019

Ne nadarmo se říká, že největší fantazii mají malé děti. Naši prvňáčci jsou toho důkazem. Stačí jim dát velký papír, vodovky a vznikají neskutečné věci. Vesnické farmy převládaly, a tak jsme ten den mohli vidět přehlídku života na vesnici, uprostřed domácích zvířat.

Masopustní veselí

Masopustní veselí

Datum: 23. 2. 2019

Masopust patří k nejoblíbenějším akcím školní družiny. Snad proto, že tu nic nechybí. Ani dobré jídlo a pití, zábava, tanec, soutěže a rozpustilé masky. Masopustní tradice u nás zkrátka nezmizí, oživujeme je každoročně a rádi...

Setkání s myslivcem

Setkání s myslivcem

Datum: 13. 2. 2019

Do školní družiny zveme hosty často. Jsou to vždy milá setkání s vyprávěním, hrou, ukázkami a zajímavými informacemi. Stejné to bylo i odpoledne, kdy za námi přišel pan Jindra Kaděrka. Je to myslivec tělem i duší a jeho znalosti o lese a vše, co k němu patří, jsme obdivovali a záviděli.

Česko zpívá koledy

Datum: 20. 12. 2018

I letos jsme se přidali. Počasí bylo jako na objednávku, teploty kolem 0, lehce poletoval snížek a Zátor zpíval nejen koledy doporučené, ale i něco navíc. Průvodní slovo nám odpovědělo na naše mnohé otázky... třeba: Jak Bůh stvořil vesmír a jesličky, jak namaloval lidem úsměvy a rozdělil čas.

Krabice od bot

Krabice od bot

Datum: 20. 12. 2018

Rádi jsme se i my zapojili do projektu Krabice od bot. Nakoupili jsme drobné hračky, šály, rukavice, ponožky, pastelky i omalovánky. Naplnili jsme několik krabic od bot a udělali tak radost dětem ze sociálně slabých rodin. Naše krabice rozdaly sociální pracovnice Slezské diakonie.

Vánoce v družině

Vánoce v družině

Datum: 19. 12. 2018

I když do Štědrého dne zbývá ještě pár dní, my jsme už Ježíška v družině přivítali. Byl opravdu štědrý, a tak se radujeme z nových her, šipek, pálek a míčků. A aby byla iluze Vánoc dokonalá, zazněly i koledy a ochutnávalo se cukroví. Místo tradičního přípitku jsme si pochutnali na horké čokoládě.

Adventní vycházka

Datum: 16. 12. 2018

V ten krásný zimní den jsme vyjeli ze Zátoru do Milotic vlakem a lesní cestou pěšky zpět. Cestou se samozřejmě plnily nelehké úkoly. První byl hned na nádraží, kde si všechny rodinné týmy vyrobily malé lucerničky a začala hra na Sv. Lucii, ochránkyni světla.

Svátek sv. Lucie

Datum: 13. 12. 2018

Už druhý rok navštívila družinu svatá Lucie. Přinesla světlo a kontrolovala naše přípravy na narození Ježíška. Někde byla spokojená moc, někde musela husím pírkem ukázat na nedostatky. Lucie, slibujeme, že se polepšíme!

Ježíškova vnoučata

Ježíškova vnoučata

Datum: 10. 12. 2018

Poprvé jsme se zapojili do celostátní akce „Ježíškova vnoučata“. Potěšili jsme sedm žen z Domova pro seniory v Krnově. Dárky jsme nakoupili také z výtěžku z Jarmarku a jeli je osobně předat. Potěšilo nás vřelé přijetí pracovníků domova, kteří nás osobně zavedli za každou babičkou.

Mikuláš ztratil plášť

Mikuláš ztratil plášť

Datum: 6. 12. 2018

Ano, přesně tak se jmenovala bojová hra. A my jsme se vydali po stopách pana Mikuláše, abychom jeho plášť našli. Cestou jsme plnili úkoly a sbírali indicie, abychom nalezli to, co jsme hledali. Pravda, oblečení Mikuláše to nebylo, ale sladká odměna příjemně zakončila naši mikulášskou výpravu.

Vánoční jarmark

Vánoční jarmark

Datum: 2. 12. 2018

Vánočnímu jarmarku jsme věnovali moc a moc času. Vyrobili jsme asi 30 druhů výrobků, které jsme nabízeli k prodeji. Výtěžek věnujeme nákupu dárků pro seniory a na předávání se už moc těšíme.

Stali jsme se Ježíškovým vnoučetem

Stali jsme se Ježíškovým vnoučetem

Datum: 30. 11. 2018

Letošní výtěžek z vánočního jarmarku jsme se rozhodli věnovat seniorům a splnit jim jejich přání. A tak jsme nadělovali... stolní hry, kosmetiku, sladkosti, polštář, růže, knihu. Dárky jsme osobně jeli předat do Domova pro seniory v Krnově. Bylo to krásné a dojemné setkání.

Tvoření s rodiči

Tvoření s rodiči

Datum: 25. 11. 2018

I letos jsme se sešli v hojném počtu a vytvářeli adventní věnec na dveře. Téma bylo veselé a jak jinak – vánoční. Byli to kapři. A tak naše věnce zdobili šupináči, kteří měli, světe, div se, i zlaté šupiny pro štěstí. Snad se nás tedy bude držet celý příští rok.

Veselí draci

Veselí draci

Datum: 27. 10. 2018

Už několik let vyrábíme na podzim draky. Převažují ti z papíru, ale o nové experimenty není nouze. Letos překvapil drak z těsta a barevných provazů. Možná nebyli všichni draci rozesmátí a veselí, ale rozhodně jsme se při jejich vyrábění nasmáli my. Ocenění byli ti, kteří se nejvíce líbili.

Cestou necestou kolem trati

Cestou necestou kolem trati

Datum: 25. 10. 2018

Další z vycházek podzimní přírodou byla kombinací jízdy vlakem a pěší vycházky. Jeli jsme ze Zátoru do Brantic a pak pěšky kolem železniční trati až ke škole. O vzniku tohoto druhu dopravy zajímavě vykládal během cesty Mgr. Martin Suchánek.

Kadeřnický salón

Kadeřnický salón

Datum: 17. 10. 2018

Pokud právě hledáte dobrou kadeřnici, neváhejte navštívit družinu dětí 2. třídy. Profesionální přístup, odvaha, kreativita a úsměv...to vše vám zde poskytnou. Česalo se, zaplétalo, natáčelo, tupírovalo, vyčesávalo a krášlilo. A vůbec nevadilo, že bylo kadeřnicím i modelkám v průměru 7,5 roku.

Podzimní domečky pro skřítky

Podzimní domečky pro skřítky

Datum: 15. 10. 2018

Že nevěříte na skřítky? My v naší družině nejmenších ano. A protože se blíží podzimní sychravé dny, využili jsme posledních dnů babího léta k tomu, abychom postavili skřítkům domečky. Jako stavební materiál posloužilo všechno kolem - klacíky, listí, kamínky, peříčka, seno i kaštany.

Tvoříme z přírodnin

Tvoříme z přírodnin

Datum: 5. 10. 2018

Podzim vždy přiláká milovníky tvoření k tradičním i novým výrobkům z přírodnin. Takové kaštany se neomrzí snad nikdy. A tak z nich letos vznikly pavučinky. Zlaté, bílé, mnohobarevné, některé dokonce tkané ve více patrech. Zkuste to taky!

Podzimní vycházka Zátorem

Podzimní vycházka Zátorem

Datum: 2. 10. 2018

Krásné babí léto vybízí tento rok denně k podobným vycházkám. My jsme se vydali obhlídnout horní Zátor... jeho lesy, louky, pastviny a barevně zabarvenou krajinu. V menším počtu se šlo parádně, příjemné povídání a pozorování krajiny a zvířat udělalo vycházku pohodovou a zajímavou.

Závody psího spřežení 1

Závody psího spřežení

Datum: 26. 1. 2018

Letošní zima nám dopřála i velkou sněhovou nadílku. Rychle jsme jí využili pro závody psích spřežení. Část dětí se jako kouzlem proměnila ve psy a část v jejich pány. Soutěžní týmy měly za úkol projet trať co nejrychleji a bez karambolů.

Školní družina

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Počasí

dnes, pátek 26. 4. 2024
oblačno 12 °C 1 °C
sobota 27. 4. slabý déšť 15/5 °C
neděle 28. 4. zataženo 19/7 °C
pondělí 29. 4. polojasno 21/11 °C

Logo RadAktivní škola