Základní škola a Mateřská škola Zátor
Základní škola a Mateřská škola Zátorpříspěvková organizace

2015/2016

Zobrazeno 1-30 ze 53
Na výletě s nejmenšími

Na výletě s nejmenšími

Datum: 27. 6. 2016

Za dobrodružstvím a poznáním rozhodně nemusíme daleko. Naši nejmenší se vydali do nedalekého Bruntálu, aby poznali něco z přírody a něco z naší historie. Na základní škole mohli obdivovat, pohladit si a osahat mnoho zvířat - známých i exotických.

Předehrávky

Předehrávky

Datum: 21. 6. 2016

I letos jsme se rozloučili s našimi hudebníky malým koncertem pro rodiče a veřejnost. Tančilo se, zpívalo, hrálo na kytaru, klavír i flétnu. Bylo to příjemné odpoledne s pěknými melodiemi a sváteční náladou.

Výlet za poznáním

Výlet za poznáním

Datum: 11. 6. 2016

Sobotní den byl tentokrát ve znamení výletu. Ve velmi malé skupince jsme jeli do Bruntálu, prohlídli jsme si zámek, park, náměstí. Utratili jsme něco za parádu, něco na zub nesmělo chybět. Příjemným zakončením výletu byla návštěva bazénu. Nic nás nezklamalo, vše nás potěšilo, byl to bezva den.

MDD

MDD

Datum: 1. 6. 2016

Oslavy MDD pokračovaly odpoledne i v družině. Na programu byly soutěže, hry, malování, mlsání, výroba zmrzlinových pohárů. Snad nechybělo nic, co mají naše děti rády. Prožili jsme si tento den všichni ve výborné a veselé náladě, počasí přálo, sluníčko svítilo, nikomu se ten den moc nechtělo domů...

Školička nohou

Školička nohou

Datum: 24. 5. 2016

Maminka Kulihová, fyzioterapeutka, nám ukázala, jak pocvičit nožky, záda i celé tělo!!! Jak cvičit, sedět, chodit a držet tělo. Pozorně jsme poslouchali a rádi si vyzkoušeli všechny zdravotní cviky. Budou se nám hodit! Děkujeme!

Tvořivé odpoledne

Tvořivé odpoledne

Datum: 19. 5. 2016

Další z projektových aktivit se konala ve čtvrtek, 19.5.2016. Paní Lindovská, babička jednoho z našich žáků, nás trpělivě učila plést košíky z ruliček papíru. Nejenže všechny přítomné naučila základy, ale odnesli si všichni téměř dokonalý výrobek.

Biatlon

Biatlon

Datum: 18. 5. 2016

Na úpatí lesa, v areálu fotbalového hřiště se konal letošní biatlon. Obsahoval, jak jinak, běh a jízdu na kole. Účast byla velká, zájem opravdový a nálada bojovná. Nehrané bylo i vyčerpání sportovců, na které čekala v cíli odměna.

Pohádkové odpoledne

Pohádkové odpoledne

Datum: 11. 5. 2016

V rámci udržitelnosti projektu PFG sehráli žáci školní družiny pohádku Tři bratři. Na secvičení, malování a instalaci kulis, na režii a organizaci se podílelo celkem 80 dětí ve věku od 5 - 15 let. Na představení se přišlo podívat mnoho rodičů i pedagogů.

Oslava Dne matek

Oslava Dne matek

Datum: 6. 5. 2016

Zcela netradičně jsme oslavili květnový svátek všech maminek. Sešlo se nás celkem 40. Přivítání a sportovní soutěže zakončené zumbou proběhly v tělocvičně. Pak si všechny maminky i děti namalovaly a ozdobily bílá trika.

ABC mladých doktorů

ABC mladých doktorů

Datum: 29. 4. 2016

Základní znalosti o poskytování první pomoci pro nás připravilo 3.oddělení a pan vychovatel Jan Slanina. Akce proběhla v rámci udržitelnosti projektu Podpory funkčních gramotností.

Votočvohoz

Votočvohoz

Datum: 27. 4. 2016

V tento den se konal náš první výměnný, nákupní i prodejní bazárek. Přesto, že byl velmi dobře nachystán a zaplněn věcmi k prodeji, účast veřejnosti byla velmi malá. Ale jak se říká – všechny začátky jsou těžké. Pokusíme se nachystat podobnou akci na podzim. Uvidíme, jestli bude úspěšnější!

Dopravní soutěž v Krnově

Dopravní soutěž v Krnově

Datum: 27. 4. 2016

Na letošní dopravní soutěži nás reprezentovali: Dan Moškoř, Jakub Zembický, Zuzana Roláková a Kája Konvičková. Parametry soutěže jsou vzhledem k postupu až k mezinárodnímu klání velmi přísně nastavené.

Okresní setkání vychovatelek

Okresní setkání vychovatelek

Datum: 22. 4. 2016

Již po několikáté se konala tato akce u nás ve škole. Přihlásilo se 16 vychovatelek okresu a v příjemném prostředí ateliéru jsme strávili celý den. Celé setkání pro nás organizovala a vedla pí Dáša Samsonová, bývalá žačka naší školy.

Koncert Děti dětem

Koncert Děti dětem

Datum: 20. 4. 2016

Děti 8. A 9. třídy se vypravily se školní družinou na koncert Děti dětem. Obdivovaly a hodnotily jednotlivá vystoupení kroužků Méďa Krnov. Zároveň podpořily potleskem naše žáky, kteří v tomto programu vysupovali.

Proč si myjeme ruce

Proč si myjeme ruce

Datum: 14. 4. 2016

Jedním z mnoha vítaných hostů v naší družině byla pí Koschatzká, vystudovaná mikrobioložka. Malým dětem velmi hezkou a srozumitelnou formou vysvětlila, jakou roli v našem životě hrají bakterie, které z nic nám mohou ublížit a bez kterých se naopak neobejdeme.

Jízda zručnosti

Jízda zručnosti

Datum: 12. 4. 2016

Úterní odpoledne patřilo zábavě i poučení zároveň. Pan vychovatel Slanina promyslel, nachystal i hodnotil jízdu zručnosti na kolech a koloběžkách. Celá odpolední aktivita probíhala v přilehlém školním parku.

Malujeme jaro

Malujeme jaro

Datum: 6. 4. 2016

Tradiční soutěž jsme tentokrát pojali nově, jinak. Ze všech zájemců jsme vylosovali tříčlenná družstva, která malovala na velký balicí papír.

Čtení ve ŠD

Čtení ve ŠD

Datum: 4. 4. 2016

V březnu nám četla pí učitelka Jana Dostálová. Děkujeme za milou návštěvu!

ŠD v Dětském domově Lichnov

ŠD v Dětském domově Lichnov

Datum: 2. 4. 2016

V adventním čase jsme navštívili děti v Lichnově poprvé. Moc se nám tam líbilo a už tehdy jsme tušili, že se nevidíme naposledy. V sobotu jsme se vydali na druhou návštěvu a zatančili jsme si na tanečním koberci. Musíme uznat, že lichnovské děti byly při tanci šikovnější a nasbíraly více bodů.

Létající draci – vážky

Létající draci – vážky

Datum: 1. 4. 2016

Využili jsme krátkodobé expozice fotografií vážek v místní evangelické kapli a šli jsme se s dětmi podívat. Slovem nás provedla autorka výstavy pí Andrea Koschatzká. Velmi poutavě vyprávěla o životě tohoto druhu hmyzu. O stavbě těla, reprodukci, obživě i místě výskytu. Jsme zase o něco chytřejší!

Módní přehlídka panenek

Módní přehlídka panenek

Datum: 23. 3. 2016

Víte, že i mezi panenkami mohou být modelky? Na velkou módní přehlídku si zahrály děti ŠD 1. Měly za úkol panenku představit a pak i převléci do několika slušivých modelů. Zdálo by se, že je tato zábava doménou holčiček, ale chyba lávky! Této zábavy se účastnili i chlapci.

Výstava knih

Výstava knih

Datum: 21. 3. 2016

Všichni žáci školy navštívili tematickou výstavu knih nazvanou Moje NEJ kniha. Vystavovaly nejen děti, ale i jejich rodiče, prarodiče i učitelé. Od pohádek, encyklopedií a románů jsme obdivovali i komiksy, pověsti a poezii.

Děti čtou dětem

Děti čtou dětem

Datum: 21. 3. 2016

Pro naše nejmenší četla letos Aneta Lorišová a Adéla Nováková. Kromě čtení děvčata zařadila i práci s textem a malou soutěž s pohádkovými postavičkami.

Vystavujeme na zámku

Vystavujeme na zámku

Datum: 19. 3. 2016

I letos pořádal zámek Bruntál výstavu nazvanou Bruntálská kraslice. Vystavovali jsme nejen malovaná vajíčka, ale i různé velikonoční a jarní dekorace. Potěšilo nás, že se na naše výrobky přijeli někteří rodiče podívat.

Zimní olympiáda

Zimní olympiáda

Datum: 17. 3. 2016

Zimní olympiáda I přes minimální sněhovou nabídku jsme i letos pořádali zimní olympiádu. Sněhu bylo opravdu malinko, jen poprašek, ale i tak se sportovalo, fandilo, soupeřilo a odměňovalo.

Velikonoční tvoření

Velikonoční tvoření

Datum: 17. 3. 2016

Letos jsme pořádali tvořivé odpoledne společně s dětmi. Vyráběly se jarní květináče, velikonoční věnce a kytice. Sešlo se přes 20 maminek a 27 dětí školního i předškolního věku. V tvořivé a veselé atmosféře jsme prožili krásné odpoledne.

Návštěva obecní knihovny

Návštěva obecní knihovny

Datum: 14. 3. 2016

V měsíci březnu se spousta her, zábavy, soutěží i jiných akcí točí kolem knih. Je březen – měsíc a věnujeme se všemu, co s knihou a čtením souvisí. Je to určitě i návštěva knihovny v Zátoru. Viděli jsme spoustu nových i starších knih pro děti, mládež i dospělé čtenáře.

Člověče, nezlob se

Člověče, nezlob se

Datum: 11. 3. 2016

Kdo by neznal tuto hru, která snad každého z nás prováděla dětstvím. Hru podle pravidel si i prvňáčci. Zvládli počítat do šesti, posouvat figurku správným směrem a bez slziček se vrátit na start, když je kamarád ze hry ,,vyhodil,,. Učili se být skromní při výhře a hrdinně zvládnout prohru.

Módní přehlídka

Módní přehlídka

Datum: 24. 2. 2016

Letošní téma přehlídky byly postavy z Večerníčků a pyžamka. Zahajovaly malé děti s pí vychovatelkou Šamajovou a navodily atmosféru přímo televizní. Zazpívaly písníčku o Večerníčkovi a sklidily velký potlesk. Pak následovala módní přehlídka a hlasování diváků v obou kategoriích.

Masopustní hostina s tancovačkou

Masopustní hostina s tancovačkou

Datum: 17. 2. 2016

Letošní masopust byl hodně veselý a hravý. Nejenže jsme si pochutnali u slavnostního stolu, ale také jsme si zasoutěžili, zatančili a pobavili se u veselých historek. Masek bylo letos mnoho a nechyběla ani nevěsta, babka, ženich, prasátko, smrtka a řezník.

Zobrazeno 1-30 ze 53

Školní družina

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Počasí

dnes, čtvrtek 28. 3. 2024
zataženo 12 °C 7 °C
pátek 29. 3. déšť 10/7 °C
sobota 30. 3. polojasno 16/6 °C
neděle 31. 3. zataženo 16/11 °C

Logo RadAktivní škola