Základní škola a Mateřská škola Zátor
Základní škola a Mateřská škola Zátorpříspěvková organizace

2017/2018

Zobrazeno 1-30 ze 38
Příběh banánu

Příběh banánu

Datum: 9. 9. 2018

Při nevšední procházce parkem jsme si prohlédli výstavu fotografií umístěných na stromech. Fotky zachytily těžkou práci afrických dělníků, z nichž většina byly ještě děti. O dlouhé cestě žlutého trsu banánů na náš stůl nám poutavě povyprávěla Mgr. Ivana Kmínková. Výstavy se zúčastnila celá škola.

Zpívání v parku

Zpívání v parku

Datum: 20. 6. 2018

Netradičně zakončili svou činnost v tomto školním roce kytaristé. Pozvali všechny, kteří mají chuť si s kytarovým doprovodem zazpívat, na louku v parku. A tak jsme přišli v hojném počtu, posedali do trávy, rozdali noty a zpívali. Někdy nám to šlo výborně, někdy jsme se ve vyšších polohách ztráceli.

Předehrávky a ukončení kroužků

Předehrávky a ukončení kroužků

Datum: 18. 6. 2018

Příjemné odpoledne prožily děti z kroužku hry na klavír, flétnu, stepu a sboru. Předvedly všem hostům i rodičům, co se za celý rok naučily. Přemohly trému a překvapily svými výkony. Potlesk nebral konce a připravené odměny pro všechny vystupující byly příjemnou třešničkou na dortu.

Den matek v družině

Den matek v družině

Datum: 14. 5. 2018

Mnoho našich dětí vyrobilo dárek pro maminku s námi v družině. A tak jsme mohli obdivovat výtvarníky, švadlenky, malíře i cukráře. A protože mají naše děti šikovné ruce a své maminky opravdu milují, vznikla krásná umělecká díla. Malované tašky, sladké perníky, barevná přání a dekorativní vázy.

Malujeme JARO 1

Malujeme JARO

Datum: 6. 5. 2018

Malovali jsme jaro a vše, co k jaru patří. Kytky, mláďata, slunce, děti, jarní déšť, motýly, včely, rozkvetlé stromy.... Bylo těžké vybrat nejpěknější obrázek. Odměnu ale dostali všichni malíři a malířky.

Jak jsme uklízeli Česko

Datum: 5. 4. 2018

I školní družina se přidala k této celostátní akci. Určitě ale ne v takovém měřítku, jako rodiče s dětmi v sobotní brigádě. Naše děti byly vybaveny rukavicemi a byly řádně poučeny o tom, že nic jiného kromě papírků sbírat nebudeme.

Pozorujeme jarní přírodu

Datum: 5. 4. 2018

V proužku Příroda jsme s dětmi pozorovali život u rybníka ve strouze. Množství roztodivných brouků a broučků, žížal a žab bylo předmětem přímo vědeckého bádání. Určovali jsme druh, poznali barvu, spočítali nožky, odhadli jméno a uložili do paměti.

Březen s knihou

Březen s knihou

Datum: 28. 3. 2018

V měsíci březnu jsme se intenzivně věnovali knihám. Vyprávěli jsme si o nich, četli, představovali, ukazovali, vystavovali, tvořili. Navštívili jsme také školní knihovnu a nacvičili jsme si s malými dětmi, jak se v knihovně chovat.

Velikonoční tvoření

Velikonoční tvoření

Datum: 20. 3. 2018

Snad i vinou chřipek se nás letos na tvoření sešlo ,,jen,, 40. Maminky a děti vyráběly velikonoční dekorace všeho druhu. Závěsy, zápichy, věnce, drobnosti na sváteční stůl. Bylo pěkné a příjemné pozorovat maminky a děti při společném vyrábění.

V kině

V kině

Datum: 15. 3. 2018

Chcete do kina? U nás v družině žádný problém. Dokonce si můžete vybrat ze tří promítacích sálů! Máte chuť na popcorn? Jistě, máme i popcorn. Moc jsme se těšili na konec představení a na slosovatelné vstupenky. Netradiční zábava byla tak báječná, že si odpoledne v ,,kině,, jistě někdy zopakujeme.

Vůně čaje

Vůně čaje

Datum: 10. 3. 2018

Není čaj jako čaj. O tom jsme se společně přesvědčili jedno odpoledne. V období chřipek bylo toto téma jako dělané. Uvařili jsme si nejen čaje černé, ale i ovocné, bylinkové, s příchutí vanilky i kvetoucí!. Chutnaly a voněly náramně!

Poznání všemi smysly

Poznání všemi smysly

Datum: 6. 3. 2018

Jak jsou všechny smysly důležité se přesvědčily děti ze 3. oddělení. Poznávaly očima, hmatem, čichem, sluchem. Nejpříjemnější bylo odpoledne, kdy zkoušely, jak dobře poznají chutě neznámých dobrot. Se zavázanýma očima chutnaly ovoce a zeleninu, a to nejen velmi známé druhy, ale i ty exotické.

Skládáme z LEGA

Skládáme z LEGA

Datum: 4. 3. 2018

Rádi jsme i v tomto školním roce přivítali pana Engela z průmyslové školy. Trpělivě se nám věnoval a pod jeho vedením vznikaly krásné stroje, které jsme dokonce prostřednictvím programu dali do pohybu!!! Bylo to moc zajímavé odpoledne.

Netradiční OH

Netradiční OH

Datum: 21. 2. 2018

Rok se s rokem sešel a my jsme opět vyslali své reprezentanty na netradiční OH školních družin. Pořadatelé byli tentokrát zástupci 2. ZŠ v Krnově. Jejich tematické hry v duchu procházky po všech světadílech naše děti nadchly.

Na výstavě v evangelické kapli

Na výstavě v evangelické kapli

Datum: 20. 2. 2018

V milém prostředí zátorské kapličky jsme si prohlédli fotografie amatérských fotografů na téma: Zátorská příroda. Převládaly stromy, lesy, skály, ale také jsme mohli obdivovat zmiji – naštěstí jen na fotografii. Méně pěkná byla fotografie skládky, která se, bohužel, v naší lokalitě také nachází.

Smím prosit?

Smím prosit?

Datum: 19. 2. 2018

Možná byste se divili, jak zvládly nejmenší děti základy společenského chování na plese. Zdvořile se chovat, pěkně tančit, konverzovat s dámou a slušně ji požádat o tanec – to občas nevidíme ani u dospělých. Nechyběla tombola a volba krále a královny plesu. Bylo to moc krásné odpoledne v družině.

Postní pokrmy s chutí

Postní pokrmy s chutí

Datum: 16. 2. 2018

Když jsme i v družině pochovali basu, vyzkoušeli jsme přichystat bezmasý pokrm, který by byl ovšem chutný, voňavý a méně složitý na přípravu. A tak zvítězily topinky s česnekem. Vůně to byla převeliká, záviděla celá škola.

Valentýnské pečení

Valentýnské pečení

Datum: 14. 2. 2018

I když není Valentýn úplně naším regionálním svátkem, není špatné si připomenout, že jsou kolem nás lidi, které máme rádi a na kterých nám záleží. A tak nám malé děti upekly roztomilou bábovičku se srdíčkem.

Masopust

Masopust

Datum: 12. 2. 2018

Masopust, masopust, do kola mě holka pusť!... Nejen tato veselá písnička provázela masopustní taškařici. Soutěže, tanec, hostina i pochování basy. Nic z toho nesmělo chybět. Z tradičních masek převládali vojáci, babky, prasátka a nevěsty. Tancování a dovádění nám šlo skvěle.

OH trošku jinak

OH trošku jinak

Datum: 11. 2. 2018

Tolik jsme se báli, že už nenapadne sníh, že jsme uspořádali zimní závody na poprašku, který ale plně postačil. A tak jsme stavěli věž ze sněhových koupí, házeli jimi na cíl a proběhli trať jako psí spřežení. V Koreji dostanou medaile jen tři první, u nás byli vítězi všichni!

Cizinci ve škole

Cizinci ve škole

Datum: 8. 2. 2018

Už podruhé k nám v rámci mezinárodního projektu Edison přijeli studenti z dalekých zemí. Z Indonésie, Ukrajiny, Číny a Peru. Celé odpoledne věnovali dětem ze školní družiny. Představili nám sami sebe a svou domovinu. Dorozumívali jsme se všelijak.

Máme rádi Česko

Máme rádi Česko

Datum: 16. 1. 2018

I tento školní rok uspořádal parlament soutěž o Česku. Letos jsme vybrali čtyři soutěžní témata, která nám přiblíží historii i současnost našich obcí. Máme za sebou první kolo – vědomosti o obci Zátor. Prvního kola se zúčastnilo 58 žáků školy.

Za koledou k našim bývalým zaměstnancům

Za koledou k našim bývalým zaměstnancům

Datum: 15. 12. 2017

Velmi milou vzpomínku budeme mít na tento prosincový den. S malým dárečkem jsme navštívili naše bývalé zaměstnance. Potěšili jsme tak paní Wehrsingerovou, Kadlčíkovou, Lantovou, Skálovou a pana Matějáka. Mnozí z nich byli naší návštěvou dojati a překvapeni. Snad jsme zahájili pěknou vánoční tradici.

Předvánoční výšlap

Předvánoční výšlap

Datum: 10. 12. 2017

S úžasnou náladou a ve velkém počtu 43 účastníků jsme se vydali na napínavou a tajemnou cestu pohádkovým lesem. Sbírali jsme sněhové vločky, potkali čerta, plnili zajímavé úkoly, všímali si krásné přírody a užívali si celou předvánoční atmosféru.

Mikulášská nadílka

Mikulášská nadílka

Datum: 6. 12. 2017

Ani letos nás Mikuláš a čert nevynechali a přišli nás obdarovat. Nebylo to ovšem zadarmo. Básnička nebo písnička byla podmínkou! S troškou obav a strachu přistupovali k nadílce naši nejmenší, ale kupodivu, letos neplakal nikdo. Veselé hraní a soutěže byly příjemnou tečkou za svátečním dnem.

Beseda JINAK

Beseda JINAK

Datum: 1. 12. 2017

V naší škole jsme uspořádali besedu s tématikou života osob se zdravotním postižením. Tyto besedy se pořádají ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a pro školy jsou zcela zdarma. V tomto školním roce již proběhlo prvních 16 besed na vybraných základních školách a proběhly s velkým úspěchem.

Vánoční vyrábění

Vánoční vyrábění

Datum: 28. 11. 2017

Asi bychom ani nespočítali, kolikrát jsme společně s maminkami vyráběli adventní věnce. A že jich bylo! S hvězdičkami, s medvídky, s hvězdami, přírodní, zlatý i tradiční. Letos byl hlavní dekorativní předmět obyčejný oříšek a trocha notového papíru. A vznikla opravdová nádhera!

Předvánoční charita

Předvánoční charita

Datum: 28. 11. 2017

Už čtvrtý rok jsme se rádi účastnili akce Slezské diakonie. Opět jsme vyráběli drobné dárečky, které udělají radost našim seniorům v regionu. K této výzvě se přidala školní družina a 1. 2. 3. a 4. třída.

Bleší trh

Bleší trh

Datum: 25. 11. 2017

V tento den jste u nás, v družině, mohli měnit cokoliv....a tak bylo k vidění spousta figurek, hraček, sponek, tužek, knížek, ozdob, prstýnků a jiných pokladů. Na své si přišly hlavně děti prvního stupně. Pro ně je tato akce velmi atraktivní a zajímavá.

Autosalón

Autosalón

Datum: 24. 11. 2017

Přehlídka aut všech kategorií se vydařila! Motory řvaly, řidiči se předváděli, natáčely se rozhovory a také se odměňovalo. Přehlídka se konala v tělocvičně i na chodbě školy.

Zobrazeno 1-30 ze 38

Školní družina

Kalendář akcí

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Počasí

dnes, pátek 29. 3. 2024
déšť 10 °C 7 °C
sobota 30. 3. polojasno 16/6 °C
neděle 31. 3. zataženo 16/11 °C

Logo RadAktivní škola